Action Shooting

Action Shooting is een verzamelnaam voor diverse wedstrijdvormen ‘snelschieten’ met elk een eigen moeilijkheidsgraad. Zo is het ‘Steel Plate’ schieten een onderdeel van Action Shooting. Hierbij schiet men op stalen schijven (plates) die bij een treffer omklappen. Zodra de schutter (m/v) alle plates heeft omgeschoten geeft een timer de tijd aan.

SDVV is in het bezit van een mooie plate-installatie en de 25m baan is elke dinsdagavond van 20:00 tot 22:45 gereserveerd voor het plate schieten. Leden van SDVV, die in het bezit zijn van een eigen wapen, kunnen hieraan deelnemen en worden door de baancommandant geholpen om zich in deze dynamische discipline te bekwamen. Niet-leden dienen zich vooraf aan te melden via email: actionshooting@sdvv.nl en kunnen dan, alleen na hiertoe te zijn uitgenodigd, tegen betaling van de gebruikelijke baanhuur, deelnemen aan het plate schieten, onder overlegging van hun Verlof Wet wapens en munitie, KNSA pas en een geldig identiteitsbewijs.

Tijdens Action Shooting worden commando’s in het Engels gegeven. De Baancommandant helpt u vanzelfsprekend om hieraan te wennen.

Vier klassen…

De prestaties moeten eerlijk kunnen worden vergeleken en dus zijn er vier klassen:

  1. Standaard Revolver,
  2. Standaard Pistool,
  3. Open Revolver en
  4. Open Pistool.

Standaard wil zeggen: keep / korrel zonder verdere accessoires, Open wil zeggen: alle mogelijke accessoires, zoals bijv. een red dot kijker, loopgewicht en/of compensator, etc.

Het leuke aan plate schieten is dat de schutter een balans moet zien te vinden tussen raak schieten en de snelheid waarmee dit gebeurt. Dit maakt het voor de schutter een spannende wedstrijd met zichzelf en ook met zijn medeschutters in dezelfde klasse.

SDVV organiseert ASN Action Shooting wedstrijden. Elke actieschutter kan hieraan deelnemen, maar alleen ASN leden doen mee aan de landelijke ASN competitie.

U kunt u voor meer informatie of inschrijven voor deelname aan ASN wedstrijden contact opnemen via: actionshooting@sdvv.nl. Op verzoek is ook de aanvulling Gedrags- en Veiligheidsregels Action Shooting verkrijgbaar.