After Halloween Shoot van de IAPS ploeg

Door de Corona een jaar uitgestel de “after” Halloween Shoot van de airsoft afdeling. After omdat de collega’s  van de IPSC in het Halloween weekend ervoor druk bezig waren met hun wedstrijd.

Er waren twee stages op gezet, bij de eerste zat je achter de tafel je lege wapen aan de ene zijde en je magazijn aan de andere zijde van de tafel. Na het startsignaal moest je je wapen zo snel mogelijk laden en dan alle targets beschieten. De doelen bestonden uit een aantal paper targets en poppers en een ballon die je als allerlaatste kapot moest schieten. Helaas werkte de ballon daar niet altijd aan mee.

Bij de tweede stage lag het geladen pistool en een bezem op de tafel en moest je na het startsignaal de bezem in je weekhand houden en dan zo snel mogelijk de stage door. De bezem mocht de grond niet raken en je mocht je schiethand niet ondersteunen. Op verschillende punten stonden paper targets en poppers. Aan het einde van de stage moest je door een gat op je knieën een aantal poppers die precies achter elkaar stonden neerhalen. Wat de stage lastig maakte was dat er grote en kleine poppers waren waarbij de groot niet altijd na de het eerste schot om gingen.

Voor diegene die dat nog niet weten bij een IAPS (airsoft) wedstrijd gelden dezelfde veiligheidsregels als die bij de collega schutters van de IPSC. Wat inhoudt dat als je je niet aan deze regels houd je een DQ kunt krijgen en dan kun je helaas niet meer deelnemen aan de wedstrijd. De replica’s zijn “bijna” niet te onderscheiden van de vuurwapens en functioneren net zo.  Qua techniek zijn ze zelfs nog wat ingewikkelde.

Onder de bezielde leiding van de ervaren IPSC schutter Jurgen Baas (nu in de functie van scheids maar normaal onze trainer) gingen we van start. Het leuke aan dit soort wedstrijden is dat niet alleen de snelheid maar ook je vaardigheid met een wapen worden getest. Je kunt nog zo goed zijn maar als het magazijn tijdens de wedstrijd niet goed vastzit omdat je te veel haast had om hem erin te drukken en er uitvalt dan kun je het wel vergeten en eindig je op de laatste plaats.  Naast de gezonde dosis concurrentie want eenieder wil winnen was het erg gezellig. Men gaf elkaar gevraagd en ongevraagd advies over zowel airsoft als vuurwapens. Waarbij natuur ook de sterke verhalen niet uit konden blijven.

Aan het einde van de dag kwam Jan Zomers nog even met een groep sponsoren langs waarvan er een aantal zeer enthousiast hebben mee geschoten.

Aangezien het om een Halloween shoot ging, ging het er niet alleen om wie de beste schutter was maar ook om wie het mooist verkleed was.

Dit jaar was Jurgen Baas de beste van de groep. Volgend jaar zullen we wel zien of hij dat weer is. Zeker als het magazijn beter in het pistool blijft zit dan zal hij de hete adem van anderen wel in zijn nek voelen.

Henk Wentink was als haasje de beste verklede persoon.  Gelukkig waren er die dag geen jagers aanwezig.

Na dat alles afgebroken was werd er nog even gezellig na gekaart in de kantine waar Valerie de prijs uitreiking deed en ons nog even goed verwend heeft met wat snacks en ander lekkers.