BTLS verbroedert!

Enkele honderden schutters van diverse verenigingen uit Twente en Salland nemen jaarlijks deel aan de het concours van de BTLS (Bond van Twentse Luchtschutters). Dit wordt inmiddels al meer dan 50 jaar georganiseerd ter bevordering van de luchtschietsport maar vooral omdat het gewoon een super gezellig evenement is. Niveau maakt niets uit want je kunt in diverse klassen deelnemen en maakt zo altijd kans om in de prijzen te vallen op je eigen niveau.

SDVV en de BTLS
Al vele jaren maken ook meerdere schutters van SDVV deel uit van het concours. En nee, dit zien niet alleen maar kerels ook een selectie dames is van de partij. En niet onverdienstelijk.

De afvaardiging van SDVV naar de BTLS wordt steeds groter en daarmee gezelliger. Voor de meeste schutters zijn deze avonden vooral een gezelligheidsdoel op zich. Daarom gaat een grote groep vaak op een vooraf bepaalde vaste avond. Uiteraard mag je op je eigen moment gaan als die avond niet uitkomt immers het concours is per wedstrijd verdeeld over 7 of 8 avonden waarvan je er op een aanwezig kunt zijn. Hoe meer zielen hoe beter dus we willen de groep graag nog verder uitbreiden. Hoe neem je deel? Vraag het op een van de trainingsdagen even aan iemand die op de luchtbaan staat daar is vrijwel altijd wel iemand te vinden die ook deelneemt aan de BTLS (op zondagochtend maak je de meeste kans).

Tijdens de wedstrijd in Haaksbergen op dinsdag 3 december werd Frans Szokoli in het zonnetje gezet omdat hij jarig was. Hieronder tref je een paar foto’s aan, tevens worden de resultaten altijd flink bediscussieerd.