Johan de Graaf aftredend voorzitter

Beste Johan, beste leden van SDVV,

Namens het bestuur mag ik enkele woorden tot je richten.

Wie denkt dat de functie van voorzitter alleen maar inhoudt met een hamer op tafel slaan en een vergadering voor te zitten, die slaat bij Johan de plank helemaal mis. Bovendien sloeg Johan niet met een hamer op tafel, maar met een vuist. Johan was als voorzitter de smeerolie van de raderen. Hij kende Iedereen, Iedereen kende hem.  hij was de verbindende schakel tussen de leden en het bestuur en visa versa.

Johan was een voorzitter die graag de koe bij de horens vatte, hij wilde veel dingen regelen en heeft veel dingen geregeld. Soms ging het eenvoudig, soms was het moeizaam en heel soms zeer moeizaam. Zeer moeizaam was bijvoorbeeld de Coronaperiode waarin wij toch stiekem bij elkaar kwamen om te proberen of we 800 zonnepanelen op ons dak konden krijgen. Het was een helse klus. Johan heeft daar zeker weten slapeloze nachten van gehad. Helaas hebben we het niet kunnen redden om dat voor elkaar te krijgen. Dit lag overigens niet aan Johan, Het stroomnetwerk was overbelast, waardoor er onvoldoende capaciteit was om onze panelen aan te sluiten.

De titel van dit verhaal, Johan meer dan een voorzitter alleen doet vermoeden dat Johan veel meer was en veel meer deed dan een voorzitter doet. En, dat klopt.

Ik ga nu zomaar een aantal zaken noemen in willekeurige volgorde. Zoals Johan betrokken bij de bouw Van onze mooie schiet accommodatie. Er ging geen verbouwing voorbij, of Johan was van de partij. Was het niet met raad en advies, dan stak hij de handen uit de mouwen om het zelf te doen. Hij organiseerde bijvoorbeeld ook kleiduivenschieten. Iedere derde dinsdag van maand is het hier in drukte van belang. Johan was ook het aanspreekpunt van de Westernweekenden en de IPSC wedstrijden ook zeer belangrijke evenementen bij onze vereniging. Ook bij het opzetten van de promo’s die nu geregeld wordt door Jan Zomer was Johan In het begin betrokken.

Een veelgehoorde kreet is “niemand is onmisbaar”. Dat klopt. Maar één ding weet ik zeker. Nu Johan besloten heeft om zijn geweer aan de kapstok te hangen, we zijn immers een schietvereniging, er moet iets van een schiet-term in het verhaal voorkomen, zijn bevlogenheid zullen we missen.

Maar we moeten ook niet altijd dramatisch doen. Het is zeker niet uit het oog uit het hart. Ik denk zelfs helemaal niet uit het oog, ik denk dat we Johan vaak hier vaak zullen zien. Niet meer als voorzitter, maar wel als een betrokken lid van SDVV.

Beste Johan, leden van SDVV, het bestuur heeft besloten om Johan voor zijn bewezen diensten te benoemen als Erelid. Een titel die hem toekomt voor alle werkzaamheden die hij In het verleden heeft gedaan. Het bestuur is er trots op om hem deze titel te mogen verlenen. Johan, het ga je goed, we hopen hier nog veel te zien. Bedankt.